Beenletsel door scooterongeval:

Wie vergoedt de letselschade?

Sommige kruispunten en straten zijn berucht om hun ongevallen. Een dode hoek, veel verkeer of onduidelijke verkeersituaties zijn vaak de oorzaak. Zo vonden op de Ringbaan West in Tilburg op dezelfde dag twee scooterongevallen plaats. In totaal liepen vier scooterrijders beenletsel op. Wie vergoed de letselschade van deze pechvogels?

Wie is aansprakelijk?

De hoofdregel is dat de aansprakelijke partij alle schade moet vergoeden die het slachtoffer lijdt. De aansprakelijke partij is degene die het ongeluk veroorzaakte.

Bij een aanrijding tussen twee scooters kan dat degene zijn die bijvoorbeeld geen voorrang verleende of veel te hard reed en daardoor niet op tijd kon stoppen.

Aansprakelijkheid wegbeheerder

Het kan ook zijn dat het ongeval is veroorzaakt door een slecht wegdek. Als een scooter door een gat in de weg ten val komt en daarbij een tegemoet rijdende scooter in zijn val meeneemt, hebben beide scooterrijders geen schuld aan het ongeval. In dat geval kunnen beide scooterrijders hun schade verhalen op de wegbeheerder.

Wilt u meer weten of aansprakelijkheid bij een scooterongeval? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel een vraag